Politika privatnosti IKEA i partneri humanitarnih organizacija

1. O ovom Pravilniku o privatnosti

Ova Politika privatnosti (u daljnjem tekstu "Politika") objašnjava kako je IKEA Hrvatska d.o.o. za trgovinu, registrirana s br. 080612670, sa sjedištem u Zagrebu, ulica Alfreda Nobela 2 (u daljnjem tekstu "IKEA") i njezini partneri iz humanitarnih organizacija (partneri), prikupljaju, koriste i upravljaju vašim osobnim podacima. IKEA i njegovi partneri predani su zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Pažljivo pročitajte ova pravila kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke i kako ih koristimo.

Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, IKEA i njegovi partneri su "zajednički voditelji obrade", tj. zajedno određuju svrhe i način obrade podataka.

Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovoj Politici, koristite dolje navedene podatke za kontakt:
Naziv tvrtke: IKEA Hrvatska d.o.o. za trgovinu
Adresa: Ulica Alfreda Nobela 2, Zagreb
Telefon: +385 01 445 5444
Ako nas želite kontaktirati putem e-pošte, kliknite ovdje


2. Kako i kada prikupljamo vaše osobne podatke ?

Vaše osobne podatke prikupljamo kada je to relevantno za vas kao kupca koji nudi donaciju ili koristi našu uslugu

Vaši osobni podaci dobivaju se izravno od vas kada ispunite obrazac zahtjeva.

Vaše osobne podatke nećemo koristiti u marketinške svrhe osim ako nam to izričito ne dozvolite. Svi vaši osobni podaci smatraju se povjerljivima, a IKEA i njezini partneri ih čuvaju na siguran način.


3. Koje podatke prikupljamo izravno od vas ?

Uobičajeni podaci koje prikupljamo od kupaca su: ime, prezime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte, fotografija objekta za darivanje.


4. Koja su vasa prava vezana uz obrade osobnih podataka?

Imajte na umu da imate pravo zatražiti od IKEA-e u bilo koje vrijeme:


pristup vašim osobnim podacimaMožete pitati tvrtku IKEA u koje svrhe koristi podatke koji se tiču vas, kao i za pristup takvim osobnim podacima. Osim toga, imate pravo znati svrhu obrade, skupine vaših osobnih podataka koje čuvamo, treće strane ili skupine trećih strana s kojima se vaši osobni podaci dijele, vremenski period tijekom kojeg zadržavamo podatke, kao i naš izvor podataka koje nismo prikupili izravno od vas.
kopirani primjerak vaših osobnih podataka koje čuvamoSlobodno nas kontaktirajte ako želite kopiju pojedinih ili svih osobnih podataka koje imamo o vama.
ispravak pogrešno unesenih podatakaŽelimo se uvjeriti kako su vaši osobni podaci ispravni i ažurirani. Možete nas zamoliti da ispravimo ili uklonimo podatke koje smatrate netočnima ili zastarjelima.
ispravak pogrešno unesenih podatakaMožete nas zamoliti za prekid obrade, ili čak, brisanje osobnih podataka koje posjedujemo. Ako su vaše osobne informacije neophodne za izvršenje određenih ugovornih obveza tvrtke IKEA prema vama, IKEA možda neće biti u stanju izvršiti takve ugovorne obveze. Isto tako, ako su vaši osobni podaci potrebni kako bi se IKEA pridržavala određenih zakonskih obveza (npr. porezni propisi), vaš zahtjev se ne može riješiti.
ispravak pogrešno unesenih podatakaAko osporavate točnost vaših podataka, ili nam više nisu potrebni osobni podaci za svrhu obrade, ali ih vi zahtijevate zbog uspostavljanja, provođenja ili obrane pravnih potraživanja, ili ste se protivili obradi po osnovi razloga koje IKEA smatra legitimnim, imate pravo zatražiti ograničenu obrade vaših osobnih podataka.
prigovor na način na koji rukujemo vašim podacimaZapamtite da imate pravo prigovoriti na obradu vaših osobnih podataka prema zakonskim osnovama koje IKEA smatra legitimnim. Uz to, imate pravo i da u bilo kojem trenutku uputite prigovor na obradu vaših osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga, koja uključuje profiliranje u mjeri povezanoj s takvim izravnim marketingom.
prebacivanje podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka (pravo na prijenos podataka)Ako se obrada zasniva na vašoj privoli ili se vrši automatiziranim sredstvima, imate pravo tražiti od tvrtke IKEA prijenos vaših podataka drugom voditelju obrade osobnih podataka.

Za ostvarivanje dalje navedenih prava, molimo vas, upotrijebite kontakt-podatke tvrtke IKEA navedene u poglavlju O ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.

Ako niste zadovoljni načinom na koji prikupljamo ili koristimo vaše osobne podatke, uvijek imate pravo osobno se obratiti Agenciji za zaštitu osobnih podataka.


5. Gdje se čuvaju vaši osobni podaci?

Osobne podatke koje o vama prikupimo čuvamo u sigurnom okruženju. Vaši su osobni podaci zaštićeni od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, uporabe, izmjene ili uništavanja od strane bilo koje organizacije ili pojedinca.

Određeni se podaci i dalje čuvaju u tiskanom obliku, ali naša je namjera digitalizirati sve osobne podatke koje obrađujemo. Obrađeni se podaci čuvaju u prostorima i informatičkim sustavima tvrtke IKEA, ali ponekad podatke čuvamo i na serverima naših pouzdanih partnera.


6. Dijeli li IKEA vaše podatke s trećim stranama?

Tvrtki IKEA i partnerima s kojima radimo, zaštita vaše privatnosti jest vrlo važna, stoga nikad nećemo dijeliti vaše osobne podatke s trećim stranama u svrhu koja nije opisana u ovim Pravilima.


7. Koliko dugo IKEA čuva vaše osobne podatke?

IKEA i partneri neće čuvati vaše osobne podatke duže nego što su vaši osobni podaci nužni radi ispunjenja određenih namjena. Više informacija o vremenskom periodu zadržavanja određenih vrsta podataka možete naći u poglavlju U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?


8. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke koristimo na različite načine, uglavnom za izvršavanje ugovorenih obveza prema vama, ali ponekad ih koristimo i za poboljšavanje iskustva kupovine, izravan marketing ili iz sigurnosnih razloga. Molimo vas, kliknite na određeni naslov u nastavku teksta kako biste saznali više o svrsi i pravnoj osnovi za prikupljanje podataka.


8.1. Obrada donacija i pružanje usluga

Kada osobno zatražite donaciju ili ispunite obrazac zahtjeva, od vas se traži da ostavite određene osobne podatke koji su potrebni za pravilnu isporuku usluge. Kako bismo osigurali da usluga koju tražite od nas bude dostavljena na ispravnu adresu, radimo s našim partnerima iz humanitarnih organizacija i dijelimo s njima neke od vaših osobnih podataka potrebnih za pružanje odgovarajućih usluga (npr. Vaše ime, adresa dostave i sve značajke povezane na isporuku koju ste dostavili)


8.2. Služba za kupce

Ako kontaktirate našu Službu za kupce (npr. ako zatražite upute za sastavljanje ili želite vratiti proizvod s kojim niste zadovoljni itd.) izravno u robnoj kući IKEA ili putem nekog drugog za komunikaciju koja vam je na raspolaganju, bit će nam potrebni vaši kontakt-podaci kako bismo mogli riješiti vaš zahtjev zbog kojeg ste nas kontaktirali. Takvi će se podaci koristiti samo u tu svrhu. U određenim ćemo slučajevima koristiti usluge trećih strana kojim smo povjerili vaše podatke, u mjeri u kojoj je to nužno za rješavanje vašeg slučaja (npr. ovlašteni servis za električne uređaje koje smo prodali, pružatelji usluga dostave itd.), kao što je opisano u poglavlju Dijeli li IKEA vaše podatke s trećim stranama? U ovom slučaju, oni mogu biti pružatelji usluga prijevoza i montaže, kao i dobavljači IT sustava koji rade pri tvrtki IKEA kao dio tehničke podrške.

Isto tako, možete kontaktirati IKEA Službu za kupce kad želite kupovinu u tvrtki IKEA obaviti putem telefona. Kako biste obavili kupovinu putem telefona, IKEA mora obraditi vaše podatke kao što su: ime i prezime, adresa za slanje računa, adresa za dostavu, glas, broj telefona i adresa elektroničke pošte. Ove podatke dijelite dobrovoljno i, ako to ne učinite, postoji mogućnost da narudžba ili dostava neće biti dovršene/izvršene.

Vaši se razgovori s IKEA Službom za kupce snimaju. Ove se snimke koriste za dokazivanje sadržaja razgovora i za poboljšavanje kvalitete naših usluga. Ako ne želite da razgovor između vas i IKEA zaposlenika bude sniman, preporučujemo vam da koristite oblik komunikacije putem kontakt-obrasca ili posjetite robnu kuću IKEA.


8.3. IKEA internetska stranica

Neki se podaci o vama mogu prikupljati i prilikom posjete IKEA internetskoj stranici (bilo da se radi o maloprodajnim ili stranicama za uređenje interijera). Ovi će se podaci obrađivati u određenu svrhu, o čemu ćemo vas obavijestiti najkasnije za vrijeme prikupljanja (npr. za prodaju putem interneta, čuvanje popisa za kupovinu ili vašeg projekta uređenja interijera itd.). U ovom slučaju, ako nam ne date određene podatke, to može ograničiti mogućnost obavljanja kupovine putem interneta ili smanjiti razinu iskustva kupovine.


8.4. Kolačići

Kako bismo održavali internetsku stranicu i osigurali funkcionalnost kakvu očekujete, IKEA koristi tehnologiju koja je poznata pod nazivom „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje šaljemo na vaše računalo i kojima kasnije imamo pristup. Oni mogu biti privremeni ili trajni i koriste, na primjer, JavaScript ili Flash tehnologiju. Zahvaljujući kolačićima s naše internetske stranice, možete pretraživati bez poteškoća i vidjeti vama relevantne rezultate. Kolačići nam pokazuju što zanima vas i druge posjetitelje naše internetske stranice, što nam pomaže unaprijediti korištenje stranice za sve.


Najznačajniji kolačići koje koristimo su:

  • Strogo nužni kolačići. Nužni su kako bi se osigurao rad internetske stranice zbog efikasnosti iz tehničke perspektive.
  • Funkcijski kolačići. Pomažu nam unaprijediti vaše iskustvo tako što pamte vaše izbore.
  • Kolačići za praćenje aktivnosti. Oni prikupljaju informacije o načinu na koji koristite našu internetsku stranicu i prate učinak.

Specifično:


Postavke Ovi kolačići omogućuju našim web-lokacijama da zapamte informacije koje mijenjaju način na koji se web-lokacija ponaša ili izgleda, kao što su stanja mreže izgleda i popisa, spremljeni parcijalni obrasci itd.
Gubitak informacija pohranjenih u preferencijalnom kolačiću može smanjiti funkcionalnost web-mjesta, ali ne bi trebalo spriječiti njegovo funkcioniranje.
AnalitikaGoogle Analytics je Googleov analitički alat koji pomaže vlasnicima web-lokacija i aplikacija da shvate kako se njihovi posjetitelji kreću na stranicama. Može koristiti skup kolačića za prikupljanje informacija i izvješćivanje o statistici korištenja web-mjesta bez osobnog identificiranja pojedinačnih posjetitelja Googleu. Glavni kolačić koji koristi Google Analytics je kolačić "_ga".
SigurnostKoristimo sigurnosne kolačiće za provjeru autentičnosti korisnika, sprječavanje neovlaštenog korištenja vjerodajnica za prijavu i zaštitu korisničkih podataka od neovlaštenih strana.

Kolačićima koji se čuvaju na vašem računalu možemo pristupiti onda kad vi posjetite našu internetsku stranicu ili otvorite elektroničku poštu koju pošaljemo. Ako želite obrisati kolačiće koji su već na vašem računalu, pogledajte upute u svojoj tražilici klikom na „Pomoć“ u izborniku pretraživača.

Kolačiće obrađujemo isključivo uz vaš pristanak. Kako biste povukli pristanak ili pristali na upotrebu kolačića, odaberite odgovarajuće postavke u vašem pretraživaču. Međutim, neke od funkcija naše internetske stranice možda neće raditi bez kolačića. Kad zatražimo pristanak, mi ćemo predstaviti svrhu u koju će se ove vrste podataka o vama obrađivati i informirati vas o vašim pravima. Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje.


8.5. Ostale internetske stranice

IKEA stranice mogu sadržavati poveznice od stranica trećih strana. Ova se Pravila primjenjuju samo na ovoj stranici, pa je tako potrebno, kad posjetite druge stranice, pročitati Pravila o zaštiti privatnosti tih stranica.


8.6. Ostali osobni podaci koje nam dajete

Možete nam dobrovoljno dati podatke o vašem osobnom izboru po pitanju proizvoda, razlozima za kupovinu određenih proizvoda, podatke o vašoj obitelji i načinu života – s pomoću kojih možemo saznati više o vašim izborima u vezi s kupovinom i dodatno unaprijediti vaše iskustvo kupovine.

U svakom od navedenih slučajeva nastojat ćemo vam pružiti pouzdane informacije u vezi s obradom podataka.


9. Stupanje na snagu i izmjene Pravila o zaštiti privatnosti

Ova Pravila stupaju na snagu dana 20. svibnja 2019. godine.
Pravila o zaštiti privatnosti bit će predmet redovnih revizija, a svaku ažuriranu verziju postavit ćemo na ovu internetsku stranicu.

*Utvrđenu na osnovu relevantne odluke Europske komisije.


10. IKEA Politika privatnosti

Ova pravila o privatnosti sadrže informacije u vezi s ovim aktivnostima obrade, potpuna pravila o privatnosti o svim IKEA aktivnostima obrade mogu se pronaći na glavnoj stranici IKEA-e.

www.ikea.com